Fundamentals of International Aviation - Suzanne K. Kearns

Fatih Varlık
0

Fundamentals of International Aviation - Suzanne K. Kearns
Uluslararası Havacılık, küresel ekonomimiz ve yaşam tarzlarımız için çok önemli olan, büyük ve karmaşık bir endüstridir. Uluslararası Havacılığın Temelleri, yeni nesil havacılık profesyonelleri için tasarlanan havacılık eğitimine geleneksel yaklaşımları ters yüz etmektedir. Kitap, bir ülkede var olan kariyerlere odaklanmak yerine, havacılık endüstrisinde birbirine bağlı tüm profesyonel gruplara geniş bir bakış açısı ile küresel boyutta tanıtım yapmak amaçlı olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, mevcut havacılık kariyerlerinin hepsine uygun, temel bir kaynaktır (Havacılık kuralları düzenleyicileri, bakım mühendisleri, pilotlar, kabin içi uçuş görevlileri, hava yolu yöneticileri, uçuş harekât uzmanları, hava trafik kontrolörleri, havaalanı yöneticileri ve diğerleri...).

"Uluslararası Havacılığın Temelleri" havacılığın hemen her alanında pek çok konuya değinilen, hem profesyonellere hem de havacılığa ilgi duyan herkese hitap edebilecek, başucu kitabı olarak tabir edebileceğimiz önemli bir eser. On bölümden oluşan kitapta her bölüm başında ufak bir alıştırma ve her bölüm sonunda da konuya ilişkin çarpıcı anekdotlar içeren pasajlar mevcut. 

Bu kitabı okuyarak:

-Uluslararası Hava Hukuku, Açık Semalar Anlaşması, Hava Serbestisi
-Şikago Konvansiyonu ve Ekler, ICAO' nun yapısı
-Başlıca yolcu uçağı üreticileri, Küresel Havayolu İttifakları
-Ticari Uzay Kavramı ve Kármán hattı
-Havacılıkta Personel Sertifikasyonu, Pilot eğitiminin gelişimi
-Havayolu Operasyonlarında Eğilimler ve Uygulamalar ( Hub and spoke, P2P, ittifaklar, düşük maliyetli taşıyıcılar...)
-Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcıları ve Hava Trafik Kontrol Hizmetleri
-Havaalanı Çeşitleri ve Operasyonları
-Uluslararası Güvenlik Sözleşmeleri, Havacılıkta 11 Eylül ve Sonrası
-Meteoroloji Hizmetleri
-Küresel İklim Değişikliği ve Havacılık
-Uçak Kazası Soruşturmaları

-Havacılık ve Emniyet Kültürü, İnsan Faktörü ve Etkisi gibi konular ve çok daha fazlası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Pek çok tablo, şema ve görselin de yer aldığı kitap, bilgi yüklü olmasının yanı sıra bölüm sonlarındaki detaylı kaynakçalar ile konunun meraklıları için daha fazlasını okuma imkânı da sağlıyor.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!
Sayfa Başına Dön