Havacılık Temalı Filmler : Part 1

Fatih Varlık
0
Havacılık Temalı Filmler :  Part 1

Havacılık temalı filmler serisinin bu derlemesinde göz atılacak yapımlar; Flightplan (2005), 2:22 (2017), UFO (2018) ve Boîte noire (2021). Filmlerin detaylı incelemelerine "devam" linklerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Flightplan (2005) yapımında seyir halindeki uçakta kızının ortadan kaybolmasıyla sarsılan bir annenin gerilim dolu anlarına şahit olurken, 2:22 (2017) de bir ATC'nin hikâyesine odaklanıp, UFO (2018) yapımında zeki bir üniversite öğrencisinin pilotların rapor ettikleri gizemli bir olayın peşinden gidişine ve son olarak da Boîte noire (2021) filminde de ses mühendisi olan bir hadise araştırmacısının trajedik bir uçak kazasından sonra yaşadıklara tanıklık edeceğiz.

Flightplan (2005)
Kısa süre evvel eşinin kaybıyla sarsılan Kyle, kızı Julia ile beraber Birleşik Devletlerin yolunu tutar. Yeni bir hayata başlangıç yapabilmek umuduyla uzaklara yelken açmaktadır. Berlin'den havalanan uçak New York için semada süzülmekteyken, uykuya dalan kahramanımız, gözlerini açtığında Julia'nın yanında olmadığını fark eder. Uçuşun güvenliğinden sorumlu Carson vasıtasıyla Kaptan Rich'u ulaşmak isteyen Kyle, uçakta detaylı bir arama yapılmasını ister. (devamı)

2:22 (2017)
New York' da bulunan JFK Havalimanı'nda Hava Trafik Kontrolörü olarak çalışan Dylan, işi gereği disiplinli bir yaşantı süren, evden işe - işten eve mekik dokuyan genç bir adamdır. Stresli ancak bir o kadar da adrenalin dolu işini severek yapan kahramanımız, yetenekleriyle ve becerisiyle ekip arkadaşlarının da saygısını kazanmıştır. Mesleğindeki başarısını özel hayatına yansıtmakta zorluk çeken kahramanımız, tek başına yaşamakta... (devamı)

UFO (2018)
1974 yılında Frank Drake, Carl Sagan ve diğer bilim insanları uzaya 'arecibo' mesajını yolladılar. Bu mesaj, evrendeki diğer yaşamlarla iletişim kurmayı amaçlayan temel matematik ve diğer bilgileri içeriyordu. M13 yıldız kümesi hedef alınmıştı ve dünya umutla bir yanıt beklemeye koyuldu. Ancak yanıtın M13' teki birine ulaşması 22,800 yıl sürecekti. Tabii önce onlar dünyaya gelmezse... Zeki bir üniversite öğrencisi olan Derek...(devamı)

Boîte noire (2021)
Genç bir ses mühendisi olan Mathieu, uçak kaza-kırım raporları düzenleyen teknik bir büroda çalışmaktadır. Doğuştan yetenekli bir mühendis olan kahramanımız, kaza-kırım olayları sonrasında CVR (Cockpit Voice Recorder) kayıtlarını dinleyip, olayların çözümlenmesinde pay sahibi olan başarılı bir mühendistir. Kimi zaman kılı kırk yaran titiz kişiliğinden ötürü meslektaşları ve amirlerinin eleştirilerine maruz kalsa da işini hakkıyla yapmayı seven Mathieu, yine kendisi gibi havacılık sektöründe... (devamı)

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!
Sayfa Başına Dön