How to Land a Plane - Mark Vanhoenacker

Fatih Varlık
0
How to Land a Plane - Mark Vanhoenacker
Mark Vanhoenacker, British Airways B747 filosunda görevli bir pilot. Uçmak dışında kalan zamanlarını köşe yazıları ve kitaplar yazarak geçirmeyi tercih ediyor. "Skyfaring"in ardından ikinci kitabı olarak piyasaya sürülen "How to Land a Plane" uçuş dinamiklerine özet bir bakıştan sonra, yaklaşma safhasındaki bir uçağın inişi sırasında uygulanan usulleri ve prosedürleri bir pilotun gözünden, kolay anlaşılır bir dille kaleme alıyor. Daha zorlayıcı olduğu için kalkış yerine alçalış sırasındaki bir uçuşa değindiğini vurgulayan yazar, uçuş serüvenini en ön sıradan deneyimlemenizi sağlıyor. Pek çok görselin de yer aldığı kısa bir anlatı sunan bu kitabı okuyarak:
-Uçağın hareket eksenlerini ve uçağa etki eden kuvvetleri keşfedebilir,
-"Basic T" olarak adlandırılan uçuş enstrümanları hakkında bilgi edinebilir,
-Sıra dışı gelişen, acil durum ihtiva eden durumlarda "ANC" (Aviate, Navigate, Communicate) kısaltmasının önemi kavrayabilir,
-Karar alma sürecinde pilotlara yardımcı olan T-DODAR (Time-Diagnosis, Options, Decide, Assign, Review) akronimine göz atabilir,
-Alçalış sırasında pilotların peyderpey uyguladığı prosedürlere yakından bakabilirsiniz.
Yazar notunda da yer aldığı gibi farklı uçak tipleri ve farklı yaklaşma konfigürasyonları için kullanılan teknik ve usullerin değişkenlik gösterebileceği unutulmamalı. Kitabın uçuşa dair giriş-orta düzey bilgiler içerdiği ve basit bir anlatı sunduğunu da ekleyelim. Yazarın kişisel websitesine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

How to Land a Plane - Mark Vanhoenacker

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!
Sayfa Başına Dön