Havada Kalan Sorular – Menderes Çakıcı

Fatih Varlık
0
Havada Kalan Sorular – Menderes Çakıcı

“Havada Kalan Sorular” Kaptan Pilot Menderes Çakıcı tarafından hazırlanan, yolcu uçağı ve uçuşla ilgili pek çok sorunun cevaplarını bulabileceğiniz bir çalışma. Farklı bölümlere ayrılan kitapta; pilot ve diğer görevliler, uçak ve uçak sistemleri, uçuş safhalarını ilgilendiren durumlar, uçak bakımı, hava şartları, uçuş emniyeti ve acil durumlar, uçuş fizyolojisi, yolcuların merak ettikleri gibi pek çok alanda onlarca sorunun cevaplarını bulabilirsiniz.

Bu kitabı okuyarak havacılık ve uçuş merkezli çok sayıda popüler sorunun hap bilgiler şeklinde kısa açıklamalarını edinebilirsiniz. Tabii bu noktada yazar notunda da değinildiği gibi kitapta yer alan bilgilerin hiçbir şekilde yürürlüğe en son konulan ulusal veya uluslararası kural, usul, uygulama, kanun veya el kitapları gibi güncel mevzuatlar üzerinde konumlanamayacağını hatırlatalım. Kitaptaki bazı ilgi çekici sorulara dönersek;

- Hava boşluğu nedir?
-Fırtına bulutları gibi kötü şartlarda uçak düşer mi?
-Uçağın tüm motorları durabilir mi? Durursa ne olur?
-Uçakların arkasında oluşan beyaz izler nelerdir?
-Okyanus aşırı uçuşlar nasıl yapılır?
-Pilotlar acil bir durumlarda denize iniş yapabilir mi?
-Pilotlar uçan daire, UFO görüyor mu? gibi pek çok önermenin basit açıklamalarına erişebilmek için “Havada Kalan Sorular” kitabına göz atabilirsiniz.


Havada Kalan Sorular – Menderes Çakıcı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!
Sayfa Başına Dön