READ and DO - Captain Joe

Fatih Varlık
0
READ and DO - Captain Joe
Youtube'da 1.5 milyonun üzerinde takipçisi olan Captain Joe, havacılık profesyonellerine yönelik hazırladığı teknik videoların yanı sıra sektöre ilgi duyanlara özel, kolay anlaşılabilir genel havacılıkla alakalı içerikler de üretmektedir. (Captain Joe hakkında daha detaylı bilgilere erişebilmek için websitesini ziyaret edebilirsiniz.) 
Captain Joe, "Read and Do" adlı kitabında, klasik "kontrol listesi" uygulamasından analoji yaparak kendimizin en iyi versiyonunu keşfedebilmemiz için yol gösteriyor. Dahası kontrol listelerinin yardımıyla hayatın hemen her alanında doğru bir "mindset" inşa edilebileceğine bu sayede de zamanını ve enerjisini daha verimli kullanabilen bireylere dönüşebilme potansiyelimize vurgu yapıyor. (Kontrol listelerinin sadece havacılıkta değil çok sayıda "safety-critical" meslek grubunda da işlevsel olduğunu daha iyi kavrayabilmek için "The Checklist Manifesto - Atul Gawande" kitabına göz atabilirsiniz.)

Yüz adet kontrol listesinin yer aldığı kitapta; yaptığı diyetten, uykusuna, uyguladığı rutinine, alışkanlıklarına, zor durumlar karşısında yaklaşımına, hedefleri ve bu doğrultudaki planlarına kadar çok sayıda konuya değinen Captain Joe, yalın bir dille kaleme aldığı bölümlerin sonrasında okuyuculara örnek olmasını umut ettiği ufak kontrol listeleri de paylaşıyor.  Daha çok bir motivasyon aracı ve yaşam rehberi olarak hazırladığı kitapta, kontrol listelerinin onarıcı gücünü de okuyucunun dikkatine sunuyor.

 

READ and DO - Captain Joe


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!
Sayfa Başına Dön